Post Top Ad

Sabtu, 13 Februari 2016

Sem 3 di Institut Profesional Baitulmal

Assalamualaikum,

Photo from hanismasturina

Bermula sudah semester ketiga kursus Diploma Pengajian Muamalat di Institut Profesional Baitulmal kampus Putrajaya . Eh eh rasa sekejap sangat kan? hahaha . Masa berlalu begitu pantas . Allhamdulillah, berbekalkan keputusan sem 2 yang lulus Hanis dapat meneruskan sem 3 tanpa repeat paper ! Syukur buat masa sekarang ini takde lagi kena repeat apa-apa paper lagi =) . 


Untuk pengetahuan , sem 3 ini adalah sem pendek . 7 minggu je u alls hahaha but subjek nya boleh tahan lah . " Fundamentals of Finance , Principles of Economics dan Etika & Perbandingan Agama " Harapnya dapat lulus dengan cemerlanglah 3 subjek ni...

Etika & Perbandingan Agama kena hafal Surah Yassin gaiss ... Nasib baiklah masa form3 dah pernah kena hafal surah Yassin so inshaAllah boleh hafal ni =) Cuma ada lah lupa sikit-sikit tu hehehe . Assignment pun dah dapat tajuk . Baru first week ni kelas hmm reda .

Sebenarnya Hanis tak tahu nak bebel apa lagi . So sampai sini jelah, Hanis nak buat kerja Principles of Economics hehe bye .

Februari 13, 2016 / by / 15 Comments

15 ulasan:

  1. all the best ya...

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #22. maaf mia baru sempat nak blogwalking.

    blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2016/01/senarai-url-blog-22.html

    pemenang diumumkan kat http://www.mialiana.com/2016/02/pemenang-bertuah-url-blog-22.html

    BalasPadam
  2. Selamat belajar sem baru yer..

    Assalam jemput join Segmen saya...

    https://www.biskutsemperit.my/2016/02/pencarian-bloglist-bulan-mac.html

    BalasPadam
  3. Asslm. Akak. Tumpg tnye. Akk ambik dip. Pengajian muamalat dkt ipb ke? Blajar fully in english ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam. Yup akak belajar dip. pengajian muamalat . Kebanyaan subjek dalam bahasa inggeris . Ada sikit je b.melayu sbb islamik punya part. Klau dip haji umrah dan zakat wakaf fully melayu =)

      Padam
  4. Asslm. Tumpg tnye skit akak. Diploma pengajian muamalat ni belajar fully in English ke?

    BalasPadam
  5. Sis saya nak tanya pasal ipb :(
    Macam mana ye nak contact sis .

    BalasPadam

Post Top Ad