Ahad, 29 Mei 2016

Pengumuman Pemenang Mini GA by Hanis Masturina !

8:40 PTG 7 Comments
Assalamualaikum ,


Allhamdulillah, hari ini 27 Mei 2016 tamat sudah Mini Giveaway by Hanis Masturina . So, hari ini Hanis nak umumkan pemenang okey .

Bawal Crepe bidang 55' menjadi milik ...

5) http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/04/mini-giveaway-by-hanis-masturina.html

dan

22) http://dikna-sya.blogspot.my/2016/05/mini-giveaway-by-hanis-masturina.html

Hanis menggunakan khidmat random.org tau so adillah ye .


Buat 2 orang pemenang diatas sila wassap Hanis di nombor 019-3140559 ye =)



Jumaat, 27 Mei 2016

Happy Birthday to me !

9:33 PTG 5 Comments
Assalamualaikum , 

Daisypath Happy Birthday tickers

27 Mei 2016 merupakan Hari Lahir Hanis yang ke 19 ! Walaupun Hanis tidak dapat sambut birthday ke 19 ini bersama family, Hanis still bersyukur sebab ada orang ingat birthday Hanis . Terima kasih kepada semua yang wish dan mendoakan Hanis .

 Hanis paling terharu dengan ucapan daripada Umi Abah Hanis . Adik Hanis , Amalia pulak siap menyanyi lagu Happy Birthday omg terharu . Haziq yang baru balik asrama pun ingat harini birthday akak pastu tanya kenapa tak balik? terharu sangat. Angah yang dekat Pahang pun sanggup call then menyanyi tapi tak habis hahaha

Terima kasih juga buat budak kelas DPM4B yang wish walaupun sekadar copy paste . Amatlah Hanis hargai .

Paling tak sangka bila kawan yang Hanis sudah lama tak contact tiba-tiba wish . Giler tak happy? hahaha

Ottoke, Hanis sudah tua... hahaha kejapnya masa berlalu . Rasa macam baru sahaja habis SPM hehehe . Tahun depan dah masuk 20 mak aihh rasa tua.

Btw, Hanis harap Allah permudahkan urusan kehidupan Hanis selepas ini . Yang lepas itu biarkanlah ianya berlalu . Kita pandang masa depan je sekarang ini okey =)



Mini Giveaway by Hanis Masturina

8:01 PTG 34 Comments
Assalamualaikum,
TAMAT


Hai semua, kali ini Hanis nak buat Mini Giveaway . Hadiahnya simple je sebab namanya pun mini giveaway je kann hehehe . 



Syarat-syarat

1) Warganegara Malaysia
2) Follow blog Hanis dan PDK
3) Add google+ Hanis di sidebar
4) Follow instagram Hanis : @hanismasturina  ( akan di check )
5) Tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu !
6) Copy banner diatas dan buat 1 entri kemudian backlink kan ke entri ini 
7) Paste kan link entri anda di kotak komen bawah ini .

Hadiahnya ? 


Bawal Crepe bidang 55' untuk 2 pemenang !!!
Macam-macam korang boleh gayakan tau dengan bawal crepe ini =)


Bloglist untuk 10 peserta terawal !!!



Senarai Peserta*last update 27/5/16



Tarikh Tamat : 27 Mei 2016


GA ini batal jika penyertaan kurang 30 orang , tapi hanis still masukkan dlm bloglist

Sabtu, 21 Mei 2016

Kedai Buku Online : Bookcafe.com.my

2:03 PTG 0 Comments
Assalamualaikum , 



klik banner untuk ke website Bookcafe.com.my

Bookcafe.com.my adalah kedai buku online yang menawarkan ribuan tajuk buku terbaik dalam Bahasa Melayu.

Kami memberikan diskaun berganda, penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia serta servis yang cekap & mesra untuk membantu para pelanggan.

Hadiah buku & kejutan istimewa juga sentiasa disediakan untuk pelanggan setia kami.

Bookcafe.com.my dimiliki oleh PTS Bookcafe Sdn Bhd (924422-P) dan merupakan anak syarikat PTS Media Group Sdn Bhd © 2012 (510952-X).
Kami beroperasi di alamat berikut:
PTS Bookcafe Sdn Bhd
No. 12, Jalan DBP,
Dolomite Business Park,
68100 Batu Caves,
Selangor, MALAYSIA.
TAWARAN ISTIMEWA
1. Diskaun Berganda
2. Penghantaran Percuma
3. Hadiah Buku
4. Hadiah Eksklusif
JAMINAN KAMI
1. Buku Sampai Terus ke Rumah
2. Buku Rosak Diganti Percuma
3. Servis yang Cekap & Mesra






Jumaat, 20 Mei 2016

Happy Birthday Amalia Huda !

1:27 PTG 0 Comments
Assalamualaikum ,




20 Mei 2016 merupakan ulang tahun kelahiran adik Hanis yang ke 10 . Kitaorang sambut simple je sebab 27 Mei nanti birthday Hanis pulak, biasanya kita orang sambut sama-sama tapi entah tahun ni umi buat surprise sikit kek dan ayam hehehe . Amalia yang pakai tudung hitam polkadot itu .



................................................................................................................................................................


Photo from hanismasturina
Happy Birthday yang ke 10 Amalia Huda aka Ata! Besar dah adik akak uhuks. Akak harap ata buka insta yee hehehe. Semoga berjaya dlm hidup. Hormat umi abah, Belajar elok2 ,Kurangkan perangai annoying anda itu ye,akak penat hahaha. btw ata still adik akak yg paling manja plus mengada hehe selamat hari jadi budakk,next week birthday akak pulak jgn lupa wish kbye hahaha - See more at: http://iconosquare.com/p/1253966647486098956_1365181578#sthash.EnOQzHrr.dpuf


p/s: Jemput Join MINI GIVEAWAY ( KLIK )


Review Novel : MEREKA | FIXI

10:41 PG 8 Comments
Assalamualaikum , 


Tajuk : MEREKA
Penulis : Ariff Adly
Harga : RM 19.90

MEREKA
klik gambar untuk ke website FIXI

Sinopsis
“Ada orang kat dalam ke?” teriakku, sambil mengetuk pintu tandas. 
Bulu roma aku tiba-tiba berdiri. Aku mula berganjak ke belakang. Mungkin aku silap dengar. 
Tiba-tiba satu suara tangisan masuk ke dalam telinga. Aku kembali merapatkan diri pada pintu tandas, dan mengetuknya. “Ada orang kat dalam ke?”
Suara tangisan itu masih ada. Aku menarik nafas dalam-dalam, dan menolak perlahan-lahan pintu tadi.
“Cik, saya nak masuk ni. Cik okay ke?” 
Tangisan tadi datangnya dari kubikel keempat yang letaknya di hujung. Setibanya aku di hadapan pintu keempat, tangisan itu berhenti. 
“Cik? Cik okay ke? Tempat ni dah nak tutup dah. Apa kata…” 
“Hik!” Selepas beberapa ketika, suara tangisan itu diganti dengan suara baru. “Hik. Hik. Hihihihi! Hik!” 
Ah, ni sial. 

Review Novel
Mesti bila korang baca sinopsis diatas korang jangkakan ini novel 100% pasal hantu bukan? Typical hantu dalam bilik air ~ No no no, ini bukanlah novel hantu yang suka muncul dimana-mana dan secara tiba-tiba . Tapi novel ini lebih kepada pengembaraan merentasi dimensi . Dasyat ! Serius hanis kata novel ini dasyat . Banyak perkara yang kita tak jangka berlaku dalam novel ini . Banyak perkara yang agak tak logik difikiran manusia diselitkan di dalam novel ini . 

Semuanya bermula pada malam pertemuan mereka itu . Tanpa mereka sedar , mereka telah masuk ke alam lain yang sangat memeningkan kepala dan menakutkan . Mereka terperangkap dalam dimensi lain? Siapakah yang menyebabkan mereka masuk ke dimensi itu? Dan kenapa? Haa tertanya-tanya tak? Cepat beli wey !!! Dalam novel ini pun ada banyak info tentang freemanson, salib terbalik and banyak lagi benda yang korang tak tahu . 

Disamping membaca kita dapat menambahkan pengetahuan kita ye dak? hehehe . Novel Fixi penuh dengan kejutan ! Belilah di http://fixi.com.my/ dan enjoy !!!

NAK SIMKAD ONEXOX PERCUMA? KLIK SINI !


Sekian, 



Selasa, 17 Mei 2016

Review Novel : Meh, Sandar pada aku ! | Karya Seni

8:00 PTG 0 Comments
Assalamualaikum ,


Tajuk : Meh, Sandar pada aku !
Penulis : Aifa Batrisya
Harga : RM 22


Sinopsis
Kata orang, tak kenal… maka tak cinta. Tapi kalau dah kenal, asyik nak menyakitkan hati sahaja… buat apa? -Afnan Tasneem
Dia, gadis yang ceria, jujur cuma kadangkala lurus bendul tak bertempat. Kehadirannya di institusi penyelidikan itu hanya sekadar memenuhi syarat kredit yang diperlukan untuk menyempurnakan pengajian peringkat ijazah pertamanya. Sangkanya, praktikal hanya sekadar bekerja sambil menimba pengalaman awal sebelum tempoh alam pekerjaan yang sebenar. Rupa-rupanya tidak.
Berdepan dengan spesies lelaki terancam yang macam bagus seperti penyelianya itu membuatkan hatinya sentiasa berasa panas. Buat itu tak kena, buat ini tak kena. Langsung tak ada gaya sedang menjalani praktikal. Asyik kena buli, adalah! Lelaki itu cuma pandai bagi arahan, tapi tunjuk ajar memang tak pernah ada. Matanya pula langsung tak beralih dari skrin komputer setiap kali berkata-kata. Macam bagus sangat!
“Kau letak otak kau kat mana ha? Kat lutut?”
“Kenapa Doktor Syed tanya saya macam tu?”
“Sebab kau buat kerja tak guna otak. Tapi guna lutut!”
Dalam marah, dalam herdik… tanpa sedar nama gadis itu sudah mula ada ruang dalam hati dan akal seorang lelaki bernama Syed Nadzhan yang selama ini dunianya kosong untuk kaum perempuan. Kehadiran Adam Naufal, anak didiknya yang selalu menjadi penyelamat gadis itu dengan senyuman dan bicara tenangnya membuatkan hati Syed Nadzhan yang mula terisi, rasa tergugat.
“Aku apa?”
“Tak ada apa-apa, Doktor Syed...”
“Aku tanya sekali lagi. Aku apa?”
“Errr… Doktor Syed kan handsome! Tentulah Doktor Syed tak suka perempuan macam saya yang biasa-biasa ni. Betul tak?”
Tapi rasa itu terhenti apabila mereka akhirnya ditakdirkan untuk duduk serumah.
Apakah pengakhiran kisah Afnan Tasneem? Berjayakah dia mengharungi tempoh praktikal di bawah seliaan lelaki itu dengan jayanya? Apakah hubungan sebenar di antara mereka berdua hingga memungkinkan mereka duduk bersama?

Review Novel
Novel ini merupakan novel cinta . hahaha ok novel cinta yang penuh dengan lawak yang boleh buat korang ketawa . Lagi-lagi part si Afnan yang ceria tetapi lurus bendul itu . Doktor Syed pulak jenis macam kejam dan takde perasaan sombong dan dianggap spesis lelaki terancam bagi si Afnan . Sebab apa? Korang kena baca sendiri lah~ Novel ini tak ada beza sangat dengan novel cinta yang lain sebab ceritanya boleh dijangka kann memang last-last diorang bersama . Tapi, kalau korang memang peminat novel jenis cinta komedi romantik seperti ini Hanis jamin korang akan layan punyalahh !!! Macam Hanis ini, sebenarnya dah bosan baca novel cinta sebab tu macam emm emm hambar hahaha . Hanis minat baca novel yang kesudahannya tak dapat dijangka or lari jauh dari jangkaan hanis contohnya novel Fixi hihihi . Btw, rasanya tak rugi kot kalau korang beli novel ini sebab novel ini bakal dijadikan DRAMA uallss !!! Pelakonnya Mira Filzah dan Alif Aziz lagi WOW memang layanlah kalau korang dah baca novel ini dulu . So, enjoy !!!

Sekian, 

Ahad, 15 Mei 2016

Review Novel : KELABU | FIXI

9:24 PG 2 Comments
Assalamualaikum ,


Tajuk : KELABU
Penulis : Nadia Khan
Harga : RM 24.90

KELABU
klik gambar untuk ke website FIXI

Sinopsis
"Senang kalau hidup dalam dunia hitam putih. Baik-buruk, betul-salah, cinta-benci, lelaki-perempuan.

Apa jadi pada yang ditengah-tengah?
Apa jadi pada orang-orang macam aku?

Bila Jun datang pada aku,menawarkan posisi sebagai 'boyfriend kontrak', aku tak tolak. Salah aku ke kalau aku kata "ya" pada awek cun? Salah aku ke kalau aku lagi pandai layan dia daripada boyfriend dia sendiri?

Salah aku ke kalau aku jatuh cinta padanya?

Aku Amir. Jemputlah masuk ke dunia aku, dimana hitam dan putihnya tak berapa jelas. Mungkin hanya selepas itu, korang akan faham macamana rasanya berada didunia aku. Dunia KELABU."


Review Novel
WOW !!! Novel ini TERBAEKK!!! Nampak macam kisah cinta biasa bukan? Boyfriend kontrak bagai tapi percayalah , novel ini tak sebiasa yang korang sangka ! Hanis tak pernah baca novel yang plot dia punya twist sampai macam ini sekali . Sis nangis sebab sis tertipu habis-habisan ! Hanis tak tahulah macam mana penulis novel KELABU ini dapat menulis novel yang berjaya menipu para pembacanya sehingga ke separuh novel ini ! hahaha

Punyalah tengah feeling baca kisah pasal Amir dengan Jun , nampak macam dah nak bahagia dahh . Tetiba sampai tengah buku, kebenaran terserlah ! And hanis tak restu hubungan Amir dengan Jun sebab ianya adalah salah ! Why Hanis cakap salah? haa ni korang kena baca sendiri novel ini sebab kalau Hanis ceriter nanti tak feel lah ...hehehe

Tetapi jujur, buku ni best . Jarang nak jumpa novel yang jalan cerita dia sampai tahap macam ini tau . So belilah di http://fixi.com.my/ dan enjoy !!!



Sekian, 

Sabtu, 14 Mei 2016

Review Novel : Qarin | Buku Prima

7:07 PTG 0 Comments
Assalamualaikum,


Tajuk : Qarin
Penulis : Illya Abdullah
Harga : RM 23


Sinopsis
Mangsa-mangsanya daripada kalangan penjenayah yang bebas daripada tuduhan salah laku. Cepat atau lambat dia akan memburu mereka. Maut akan menanti mereka. Pembunuhan kejam yang berlaku seperti bukan kerja seorang manusia. Tiada kesan dan jejak ditinggalkan oleh si pembunuh yang licik.

Bayang-bayang hitam yang mengekori Faris menakutkan Asmida, seorang gadis yang terbuka hijabnya melihat makhluk-makhluk halus itu. Asmida turut mendapat petanda-petanda ngeri mangsa-mangsa pembunuh kejam itu seterusnya. Faris pula buntu apabila mengetahui bayang-bayang hitam yang sentiasa berbisik di telinga itu adalah QARIN.

QARIN yang dahagakan darah manusia. Faris tidak akan mengikut telunjuk QARIN. Dia bukan seorang pembunuh! Apabila rahsia lama cuba disingkap, segalanya terdedah satu per satu. Faris, QARIN dan seorang lelaki yang sudah mati bernama Nazrin Shah saling berkaitan rapat.



Review Novel 
Novel Qarin ini Hanis beli masa Pesta Buku Karangkraf baru-baru ini tapi baru Hanis habiskan dalam minggu lepas disebabkan agak busy sikit hehehe . Bagi Hanis lah, novel ni not badlah . Tapi novel ini lebih kepada ngeri and kejam bukannya seram . Seram tu adalah juga tapi bagi Hanis tidaklah terlalu seram sampai boleh termimpi-mimpi... or ikut dibelakang anda kihkihkih . Sesiapa yang memang jenis minat dekat novel yang jenis kerat-kerat , bunuh-bunuh , penggal kepala , rebus jantung (eiiyak!!!) dan macam-macam benda yang menggelikan dan memualkan anak tekak haa bacalah novel ini. hahaha macam lain macam je novel ni kan ? Nak tahu lebih ? belilah =) . Disamping santai membaca ,dapat menambah ilmu pengetahuan ye dak hehehe .


Sekian, 




Follow Us @hanismasturina