Isnin, 28 Mac 2016

Program Homegrown di Institut Profesional Baitulmal

5:59 PTG 0 Comments
Assalamualaikum, 

Disebabkan ramai sangat call hanis tanya pasal course homegrown di Institut Profesional Baitulmal , jadi hanis nak bagi korang sedikit maklumat untuk korang . Semua maklumat ni sebenarnya semua ada je dalam website cuma antara jumpa tak jumpa lah takpe Hanis faham, kadang susah nak cari ye dak? 


Permohonan Online ( KLIK )

Jadual Perincian Yuran ( KLIK )

Info Program DPHU ( KLIK )

Info Program DPZW ( KLIK )

Info Program DPM ( KLIK )

Info Program DPIH ( KLIK )

Hubungi IPB ( KLIK )

Btw, kalau nak contact Hanis boleh wassap 010-7949095 ye . Hanis dah tak guna wassap no lama hehe tu yang korang call je kan? hahaha takpe2 faham =)

p/s: hanis lagi suka korang wassap dari call hehe sorry . Lagipun kalau korang call buat habis kredit je sbb asik misscall jee...


Ahad, 20 Mac 2016

Doa & reda ibubapa

4:59 PTG 1 Comments
Assalamualaikum,

Lumrahlah sebagai student,hidup penuh dengan quiz test bagai . Kadang penat, kadang sibuk . Tapi tulah, jangan sampai tak ada masa untuk parent . JANGAN ! Bukan apa, Hanis sedih apabila tengok kawan yang terlalu sibuk dengan kehidupan kolej sampai ibu ajak balik pun tidak mahu . Sampai tahap si ibu tu cakap balik makan je pun tak apalah . Tergamaknya kau buat ibu kau macam tu? Seriuslah, nampak sangat si ibu itu rindukan anaknya . Kalau Hanis, Hanis tidak sampai hati . Bila umi ajak balik, Hanis balik je kalau tidak ada hal . Tipulah kalau busy setiap minggu , mesti ada minggu yang free punya ...tak payah nak acah-acah busy sangatlah .

Kau lupa ke reda ibubapa itu penting? Nak exam pun kena minta doa ibubapa . Setiap kali nak exam quiz ke test ke final ke Hanis akan wassap parent hanis minta doakan yang terbaik . Sebab Hanis tahu doa ibubapa itu inshaAllah diperkenankan .

Tolonglah jaga hubungan korang dengan ibubapa korang . Apa guna belajar bagai nak rak tapi tidak jaga hubungan dengan parent? Sorry to say ,tidak berkat awak tidak berkat . Sama juga dengan hubungan kita dengan Allah , kena jaga .

Sekian, sekadar pesanan untuk semua dan diri sendiri . Marilah sama-sama kita baiki hubungan dengan Allah dan ibubapa =)


Photo from hanismasturina

Follow Us @hanismasturina