Isnin, 31 Oktober 2016

Gila Perfume !

12:59 PTG 2 Comments
Assalamualaikum,


Hasil carian imej untuk de'xandra

Siapa sini penggemar minyak wangi? SAYA SAYA SAYA !!! Pergh , siapa tak suka perfume kot? Rasanya semua suka benda yang wangi tidak kiralah perempuan atau lelaki . Tetapi yang membezakannya setakat tahap manakah seseorang itu sukakan perfume dan orang yang sedang menaip ini adalah SEORANG YANG GILAKAN PERFUME ! Yeah, its me ! Hanis cinta pada minyak wangi !

Hanis suka perfume bukanlah pandang pada jenama yang terkenal yang mahal-mahal belaka itu tetapi lebih kepada bauannya yang berjaya menambat hati ini . Ececeh . Buat masa ini perfume berjenama original yang Hanis ada ialah jenama DKNY (Pure DKNY , DKNY Fresh Blossom , DKNY Be Delicious) dan Escada (Especially ESCADA) . Itupun kawan Hanis belikan dekat SASA masa clearance stock hari itu, kalau tidak memang tidak mampu lah oii harga mencecah RM200 lebih weyy... hahaha baik beli De'Xandra sahaja harga cuma RM65 tetapi baunya still macam yang original okeyyy. 

DKNY Fresh Blossom dan DKNY Be Delicious merupakan antara pilihan yang ada dalam koleksi De'Xandra Perfume . Cuma Pure DKNY sahaja tidak ada huhu sedih sudahlah wangi gila Pure DKNY tu harap nanti De'Xandra keluarkan wangian tu ye hihihi .

"Bauan yang sama tetapi dengan harga yang berbeza . Kenapa bayar lebih? De'Xandra kan adooo" (harap Hanis tidak kena samanlah curi ayat trivago nih hahaha) Mengapa tidak ? Ada yang lebih murah seperti De'Xandra ni apa lagi? Belilah sekarang ! Orang kata beli benda yang kita suka ni merupakan satu kepuasan jadi apa kata korang cuba De'Xandra pulak . Hati puas duit pun jimat =) 

Tidak tahu mana nak order De'Xandra Inspired perfume ni? Jangan risau , nak order dekat Hanis pun boleh . Cuma wassap 019-3140559 =)


Untuk sebarang pertanyaan ,

Instagram : @aznis_
Whatsapps : 019-3140559 atau 013-6148946




Ahad, 30 Oktober 2016

Anak Istimewa Anak Syurga

1:35 PTG 2 Comments
Assalamualaikum ,



Anak istimewa merupakan anugerah teristimewa yang Allah berikan kepada sesuatu pasangan . Walaupun kurniaan Allah itu merupakan suatu ujian kepada ibubapa tetapi ianya juga merupakan penyebab kita ke syurga kerana anak istimewa adalah ahli syurga . Justeru itu,  kita perlu menjalankan tanggungjawab terhadap anak istimewa itu dengan sebaik mungkin . 

Bukan mudah hendak menjaga anak istimewa ini . Hanis tahu kerana Hanis mempunyai seorang adik istimewa yang berada dalam kategori Sindrom Down . Umur dia sekarang sudah masuk 6 tahun . Cara anak istimewa ini berbeza dengan kanak-kanak normal . Cara dia bermain, kesukaan , perangai memang berbeza . Kadang mereka nampak normal sahaja boleh melakukan pelbagai perkara yang kanak-kanak normal mampu lakukannya . Tetapi ada bahagian yang dia berbeza .



Sepanjang 6 tahun usia dia, mungkin Hanis boleh cakap sudah agak kenal dengan perangai dia . Adik Hanis ini  pandai bergurau , pandai bermain , tidak pernah takut orang , aktif , suka berlari (penat i kejar okeyy) , memang berani sangat tau ! Cuma satu perkara yang susah kami sekeluarga hendak kawal adalah dia tidak dapat kawal diri . Itu sajalah satu kekurangan yang Hanis nampak pada diri dia . Yang lain bagi Hanis sudah cukup sempurna =)

Perangai itulah yang perlu dikawal agar tidak terlalu nampak dan ketara . Apa yang dia tidak behave? Dia kalau merajuk memang tidak peduli apa . Lantaklah semasa itu dekat atas jalanraya ke, shopping complex ke , dia memang akan baring dekat lantai tang tang itu juga ! Masa itulah kita kena sabar dan pujuk dia suruh bangun . Yang kedua , kalau geram sangat dia susah nak kawal diri . Dia selalu bertindak ganas dengan membelasah kakak dia yang darjah 4 itu . Sebab apa? Sebab geram dengan ketawa kakak dia yang sungguh annoying (actually i pun menyampah dengar budak tu gelak hahaha) . Dia belasah non-stop okey jari tak payah cakaplah memang masuk ke mulutnya . Nama pun tidak dapat kawal kann hahaha . Kena suruh dia bertenang tatapi selalunya tidak berhasil sebab kakak dia yang darjah 4 tu memang susah nak berhenti ketawa huhuhu .




Kadang penat tetapi seronok . Seronok melayan kerenah anak istimewa ini yang unik . Budak ni manja dia lain macam tau ! hahaha . Kalau berjauhan selama seminggu pun sudah tidak tahan menanggung rindu tau ! (selalu macam ni huhu i kat KL study, dia kat rumah) . Kalau 2 minggu tidak berjumpa tak payah cakaplah rindunya macam mana . Rindu sampai boleh bawa nangis tau ! Lagi-lagi bila umi bagitau melalui whatsapps dia cari Hanis huhuhu memang terharu sungguh . Hanis yang duduk dekat KL ni memang merindulah keletah dan kerenah budak kecik ni adoi tak menahan ! 



Semoga adik Hanis ini terus membesar dengan sihat , Amin . Semoga Allah kurniakan kekuatan kepada umi dan abah Hanis untuk terus menjaga anak istimewa kurniaan Allah ini .

Sekian , terima kasih kerana sudi membaca =)


Sabtu, 29 Oktober 2016

Freebies 1

8:31 PTG 0 Comments
Assalamualaikum

Freebies header untuk korang . Right click untuk save ,boleh resize kepada saiz yang diingini =)





 Dah amik komen ye tq .


p/s : nak tempah header (nama/quotes bersama doodle sedia ada) dari Hanis pun boleh cuma berharga RM 5 + percuma simple cursor , wassap 019-3140559 untuk sebarang pertanyaan .

Ahad, 16 Oktober 2016

De'Xandra Inspired Perfume

6:04 PTG 0 Comments
Assalamualaikum ,

Hasil carian imej untuk de'xandra inspired perfume

DE'XANDRA Inspired Perfume 
Siapa pernah dengar pasal De'Xandra Inspired Perfume ni? Mesti ramai sudah kenal bukan jenama ini? Bukan calang-calang minyak wangi ohkeyy!
De'Xandra merupakan perfume yang diinspirasikan daripada perfume antarabangsa yang terkenal ualls. Dr'Xandra merupakan antara jenama yang dikenali ramai dan kedudukannya kukuh di hati pencinta perfume kerana kehebatan perfume ini SETANDING dengan PERFUME BRANDED!
DE'XANDRA perfumes adalah perfumes EDP yang TAHAN LEBIH LAMA setanding original..Ketahanan baunya melebihi 8 jam dan ke atas, dan jika baunyer serasi dengan pemakai ia tahan sehingga 1 hari dan 2 hari pada pakaian. Di inspirasikan dengan PERFUMES JENAMA ANTARABANGSA . Dengan pengalaman jualan perfumes ini, kami hanya membawa masuk perfumes-perfumes yang sangat TERKENAL & LARIS di Malaysia untuk memudahkan pengguna memilih. 

✔ Produk bumiputra (halal)
✔ Tahan Lama (more than 8 hours)
✔ Mudah di bawa ke mana-mana (ringan)
✔ Pati Original & Alkohol First Grade
✔ Setanding Produk Antarabangsa
✔Haruman terkenal (TOP perfume) -Inspirasi dari perfumes2 JENAMA ANTARABANGSA
✔ Boleh di bawa solat
✔ READY STOCK
✔ Menepati citarasa & permintaan Rakyat Malaysia
✔ 35ml , edp

Hasil carian imej untuk de'xandra inspired perfume

Hasil carian imej untuk de'xandra inspired perfume

Hasil carian imej untuk de'xandra inspired perfume

Hasil carian imej untuk de'xandra inspired perfume

Banyak lagi baunya tau ! Boleh whatsapps 019-3140559 untuk melihat pelbagai jenis wangian antarabangsa yang ada =)


Untuk sebarang pertanyaan ,

Instagram : @aznis_
Whatsapps : 019-3140559 atau 013-6148946



IV Mist Aromatic Nano Oil

10:33 PG 0 Comments
Assalamualaikum ,


Hasil carian imej untuk iv mist

*Anda sering BERSIN ???
* Hidung anda kerap BERAIR ???
* Tidak selesa kerana NAFAS BERBAU ???
* Mengalami KESUKARAN BERNAFAS ???
* Kerap GATAL HIDUNG dan MATA ???
* Sering SAKIT TEKAK & PENING KEPALA ???
* Sentiasa TIDUR BERDENGKUR ??? 
Ketahui lah bahawa itu adalah SIMPTOM-SIMPTOM RESDUNG.

Kini anda boleh merawat sendiri masalah resdung anda DI RUMAH...
dengan 3 langkah yang mudah
SEMBUR - SEMBUR - SEMBUH -
INSHAA ALLAH DENGAN IZINNYA

Tidak sama seperti produk yang lain, IV Mist ini dicipta khusus untuk membantu mengurangkan penyakit seperti resdung, migrain dan sebagainya dengan digunakan pada tempat tertentu.
Anda juga tidak perlu membazirkan masa dan wang semata untuk membeli produk-produk tambahan yang lain kerana anda hanya memerlukan produk IV Mist ini sahaja untuk kembali sihat.
Diformulasikan oleh herba-herba organik yang selamat untuk digunakan, ia juga dikilangkan oleh pengilang Muslim dan produk ini halal untuk digunakan oleh semua golongan.
Ucapkan selamat tinggal kepada penyakit resdung yang membelenggu kehidupan anda selama ini kerana dengan hanya semburan mudah secara konsisten, penyakit anda akan mulai hilang sedikit demi sedikit dan anda akan kembali sihat & gembira.

IV Mist dihasilkan daripada formulasi herba-herba dalam perubatan Islam dan moden serta ianya selamat & halal. Antara kandungannya ialah…

Hasil carian imej untuk iv mist


Hasil carian imej untuk iv mist


Hasil carian imej untuk iv mist

Untuk sebarang pertanyaan ,

Instagram : @aznis_
Whatsapps : 019-3140559 atau 013-6148946


Ahad, 9 Oktober 2016

Sesi Mengenali Ahli Blogger

8:23 PTG 1 Comments
Assalamualaikum ,

klik banner untuk join sekali

impian anda terhadap blog anda? Hmm, impian saya untuk blog ini adalah blog ini menjadi blog yang berguna untuk sharing maklumat dan bertukar-tukar pendapat antara satu sama lain . Saya juga mahu blog ini diingati oleh para blogger yang lain uhuks tapi sayangnya ianya selalu terbiar hambar huhu.

Biodata Saya

Nama diberi Hanis Masturina bt Mohd Saidi . Boleh panggil Nis , Hanis , Mas , Masturina , Rina ataupun Ina . Panggil Nis je lah senang hehe . Umur saya 19 tahun dan saya belajar di Institut Profesional Baitulmal dalam kursus Diploma Pengajian Muamalat . Hobi menulis tidak kiralah karangan sekolah mahupun menulis dalam blog ini =) . Cita-cita saya adalah seorang usahawan ataupun penulis err hahaha . Itu je kot en hihi.

No. Telefon : 019-3140559
Instagram : @hanismasturina



Sabtu, 8 Oktober 2016

Khasiat Inai Daun

8:39 PTG 2 Comments
Assalamualaikum ,

Hasil carian imej untuk inai di jari

Inai ini sudah menjadi sinonim dalam masyarakat kita di Malaysia terutamanya bagi kaum wanita . Ini kerana ramai wanita yang gemar menggunakan inai untuk mewarnakan hujung jari mereka dan rambut . Inai menjadi pilihan terbaik agar jari nampak lebih menyerlah dan menarik kerana inai tidak menghalang air yang boleh menyebabkan wuduk tidak sah bagi umat islam seperti pewarna kuku yang kalis air .

Pada zaman yang semakin moden ini , inai juga bervariasi . Yang pertama ialah inai yang berasal dari daun ini . Yang kedua adalah inai homemade iaitu sejenis campuran buatan sendiri tanpa menggunakan daun inai sebenar .

Inai daun dan inai homemade , masing-masing ada peminatnya yang tersendiri . Tepuk dada, tanya selera . Ada yang lebih mengemari inai daun kerana khasiatnya . Namun , ada juga yang lebih mengemari inai homemade kerana warnanya yang lebih menarik dan pelbagai.

Hasil carian imej untuk daun inai

Inai daun atau nama saintifiknya Lawsonia Inermis adalah sejenis pokok yang mempunyai khasiat dan nilai perubatan yang tinggi terutamanya bahagian daunnya. Pokok inai yang mempunyai banyak ranting ini mendapat namanya daripada perkataan Arab ‘Hina’ yang bermaksud ubat.

Disebalik warnanya yang merah dan menyerlah , inai daun mempunyai banyak khasiatnya kepada tubuh badan kita . 

Khasiat daun inai :-

menyembuhkan luka dan kudis di sekeliling kuku

mampu untuk menyembuhkan luka-luka semasa berkhatan, dan sengal sengal tulang.

boleh merawat kebotakan. 

mengurangkan atau mengawasi pendarahan yang berlebihan
#mengubati penyakit kulit dan melepuh.

boleh dibuat teh dan sesuai diminum oleh ibu selepas bersalin dan mereka yang mahu menghalang tubuh menjadi gemuk.

dan banyak lagi !


Hanis ingat lagi waktu kecik-kecik dahulu , umi Hanis selalu pakaikan kami adik beradik inai daun . Umi petik sendiri daun inai itu kemudian tumbuk sampai lumat . Malam-malam sebelum tidur umi bubuh inai yang sudah lumat dekat hujung jari kitaorang selepas itu umi bungkus hujung jari kitaorang dengan kain perca . Esok paginya bangun inai kemana, kain kemana habis bersepah katil hahaha . Rindunya masa itu ! Sekarang mana ada buat macam itu dah . Dunia sudah modenlah katakan . Inai daun pun sudah jadi serbuk . Tak payah dah nak susah-susah tumbuk sampai lumat . Serbuk inai itu cuma perlu ditambah air dan SIAP ! hahaha .

Okey, itu saja untuk entri kali ini . Terima kasih kerana sudi membaca =)


Ahad, 2 Oktober 2016

Semester 5 Diploma Pengajian Muamalat IPB

3:29 PTG 0 Comments
Assalamualaikum , 
24 September 2016 merupakan tarikh pendaftaran bagi semester 5 Program Homegrown di Institut Profesional Baitulmal Kuala Lumpur bagi Diploma Pengajian Muamalat (DPM) dan di Institut Profesional Baitulmal Putrajaya bagi Diploma Pengurusan Haji Umrah (DPHU) , Diploma Pengurusan Zakat Wakaf (DPZW) serta Diploma Pengurusan Industri Halal (DPIH) .

Sekejap je Hanis sudah masuk semester 5 . Ini bermakna ada lagi 2 semester untuk Hanis mendapatkan Diploma . Seterusnya adalah semester 6 kemudian semester 7 merupakan latihan industri/praktikal dan Hanis masih tidak cari dimana Hanis nak buat praktikal nanti hahaha .

Salah satu subjek yang Hanis amik semester 5 ini

Sem 5 ini ada 5 subjek iaitu :-

1) Principles of Muamalat
2) Principles of Takaful
3) Research Methodology
4) Business Law
5) Kekeluargaan Islam

4 subjek dalam bahasa inggeris dan 1 subjek dalam bahasa melayu ! Mohon sado hahaha


Asmah, Hanis, dan Pika


Semoga sem 5 ini Hanis dan kawan-kawan dapat perform yang terbaik . Wish me luck okey =) Terima kasih !





Gel Amani

2:33 PTG 0 Comments
Assalamualaikum,

GEL AMANISS


Hasil carian imej untuk gel amani

“MENGURANGKAN SAKIT LUTUT DAN SENDI SEAWAL 7 HARI!!


Gel Amani mengandungi DMSO yang bertindak meresap masuk jauh kedalam otot & tulang untuk mengurangkan kesakitan dan keradangan.
Penggunaan Gel Amani secara berterusan akan membantu menghantar darah yang mengandungi segala zat yg diperlukan untuk memasuki ruang-ruang kosong yang cedera untuk proses penyembuhan.

Kelebihan Gel Amani

  • Menyembuhkan arthritis (sakit lutut akibat kehilangan pelincir).
  • Menyembuhkan sakit lutut akibat kecederaan
  • Menyembuhkan sakit sendi
  • Menyembuhkan sakit tulang
  • Menyembuhkan sakit otot
  • Melegakan sakit akibat gout peringkat awal.
Gel Amani telah terbukti mampu untuk merawat dan mengurangkan kesakitan dengan selamat dan berkesan! Kini anda dan keluarga tidak perlu lagi menahan sakit, dapatkan rawatan yang terbaik bagi masalah anda!

Hasil carian imej untuk gel amani

Harga Asal : RM 129.90
Harga di instashop @aznis_ hanya 
RM 78 TERMASUK KOS POS !!!

Berminat? Wassap Hanis 0193140559 atau Follow Instashop : aznis_ untuk produk lain .

Follow Us @hanismasturina