Post Top Ad

Khamis, 12 Mac 2015

Perjalanan masih jauh...

Assalamualaikum =)

Sekejap betul masa berlalu,pejam celik dah habis SPM pun.Pejam celik dah dapat result 4A je huhu . Pejam celik dah nak sambung belajar dah punn.Hmm cepatnya. Tak sangka saya dah besar!hohoho. Seriusly memang tak sangka. Semalam rabu ,Afkar dah pegi mcs collage . Sempat lah juga Hanis lepak dekat coolblog tempat dia kerja 1 jam hari selasa hehehe. Selasa tu lah last day dia kerja situ.
*Hanis dengan kawan baik,Afkar.


Afkar amik course Diploma in Administrative Management . Hanis tak nak pening kepala study susah-susah so Hanis amik Diploma Pengurusan Haji dan Umrah dekat Institut Profesional Baitulmal. Itu pun kalau dapatlah. Semak status permohonan dia kata layak tapi then dapat mesej tempat terhad so dia terpaksa pilih orang dan yang dapat surat tawaran sebelum 21 Mac 2015 ni maknanya dapatlah boleh daftar 4 April 2015. Tapi kalau tak dapat apply untuk kemasukan september nanti. So,just wait and see. Semuanya bergantung pada ketentuan Allah =). Kalau tak dapat maybe Hanis tunggu UPU je kot.hahaha . Hanis ada dapat tawaran dekat Melaka biasiswa penuh lagi tapi tak minat lah course yang ditawarkan =(


Lagi sorang best friend Hanis, Siti tak tau nak masuk KTAC ke tunggu Politeknik sebab kakak-kakak dia semua masuk u dan poli je. Jadi macam susah nak masuk swasta punya. KTAC ni haritu kitaorang apply sama-sama and dapat pulak course sama pulak tuu hahaha. Macam nak je...huhuhu


Mana-mana nak sambung belajar pun Hanis tak kesah. Sebab semuanya dah ditentukan Allah. Tapi bila nak masuk U ni rasa lain sangat. Baru kita sedar yang perjalanan masih jauh. Diploma 3 tahun hmm lepastu kita akan jumpa orang baru,kawan baru dan suasana yang sudah semestinya tidak sama macam zaman persekolahan dahulu. Rasa takut pulak nak sambung belajar huhuhu...Hanis harap semuanya berjalan lancar .


UPU, IPB or KTAC? hahaha idk .


Mac 12, 2015 / by / 1 Comments

1 ulasan:

  1. Assalamualaikum, singgah dekat sini =)

    Apa kata cuba mohon Diploma dekat Kolej Profesional MARA? Ada 6 kolej kesemuanya seluruh Malaysia. Elaun pelajar Diploma RM300 setiap bulan. Tiada pinjaman PTPTN atau MARA diperlukan. =)

    Jom terjah blog saya! Pelajar KPM Bandar Penawar dekat sini =)

    http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/03/offer-kemasukan-ke-kolej-profesional.html

    BalasPadam

Post Top Ad